Ons aanbod

Kies, zolang de voorraad strekt. We vragen € 2.00 per pakje, plus verzendkosten.

Schrijf hieronder welke zaadjes en hoeveel pakjes je wil, plus je adres. De rekening krijg je na verzending.

Zaadmengsels

Eigen(zinnige) mengsels: voor oogstspreiding, voor variatie in kleur, vorm & smaak. Deze mengsels vind je niet in de winkel! Ze zijn met plezier zelf gekweekt, gemengd & gedeeld:

 • hou gerust zaadjes van een type dat je leuk vindt;
 • of laat uiteenlopende types naast mekaar bloeien en zaad zetten, voor blijvende variatie.
 1. Slamix Opsala:

  Al twintig jaar kruis ik allerlei krokante slatypes met mekaar. Romeinse sla, ijsbergsla, bataviasla, … komen samen i in een hele waaier. Ik selecteer streng op ziekteresistentie, schietgevoeligheid en goede wortelgestel. Vind hierin je eigen favoriet en hou er zaad van.

 2. Rammenas: Ronde Zwarte x Hild’s Blaue.

  Pittig mengsel, met ronde tot halflange rammenassen, tussen paars en zwart in. Van binnen zijn ze wit, maar soms zit er eentje bij met paars vruchtvlees. Zaai in juli, oogst in november.

 3. Aardappelzaad:
  Een mengsel van verschillende rassen, met nadruk op resistentie tegen phytophthora. Om zelf nieuwe rassen te creëren.
 4. Amarantmix:
  Kleurrijk, 50 cm tot 2 m meter hoog. De bladeren eet je gekookt of rauw, de zaadjes kun je gekiemd, gepoft of gekookt eten; ze geven ook een heerlijk aroma aan zelfgebakken brood en bevatten veel goede eiwitten. De bloeiwijze is prachtig in de vaas of om te drogen, maar dan heb je de zaadjes natuurlijk niet meer.
  Teelttip: zaai in april voor in potjes, en plant half mei op 50 x 50 cm uit.
 5. Dollop: onze lekkerste pompoentjes tot nu toe! Alweer een eigen kruisingspopulatie, met eigenschappen van onder meer Sweet Dumpling en Melonnette Jaspée de Vendée. Deze creatie van De Lusthof groeit in diverse vormen, kleuren & streepjes, en smaakt vooral lekker zoet. De vruchten wegen tussen 500 g en 1000 g; eerder voor dessertjes dan voor soep! Mijn neefje van 8 neemt schijfjes rauwe Dollop mee naar school, als fruit.
  dollop voor dessert!
  Dollop voor dessert!

  Andere bijzondere gewassen:

  1. Paarse Shiso (Perilla Nankinensis):
   Shiso en Opsala

   Ook wel Japanse basilicum genoemd, en die naam is deels terecht: zelfde familie en teeltwijze als basilicum. Wel een heel ander, typisch en uniek aroma. Mooie drachtplant, past in elke moestuin, groeit tot 80 cm hoog. Geneeskrachtig, goed voor de spijsvertering.

   Drie gebruikstips:

   a. Meng het blad met 5% zout en laat fermenteren in een afgesloten glazen pot. Google intussen Umeboshi en Shiso.

   b. Laat het blad enkele weken trekken in azijn, voor een intense kleur en smaak.

   c. Droog en knip de afgestorven stengels (november) voor een aromatische thee.

   2. Orange Butternut (Cucurbita moschata):

   Mooie flespompoentjes, tot 1.5 kg, met okerkleurige schil en dieporanje vruchtvlees. Onze eigen selectie van een Hongaars ras.

   Teeltadvies: pompoenen van de soort Cucurbita moschata hebben meer warmte en tijd nodig dan andere soorten. Orange Butternut rijpt, naar onze ervaring en op een beschutte zuidhelling, goed op tijd af in oktober.

Eén gedachte over “Ons aanbod”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: