Ons aanbod

Kaukasische rankspinazie (Hablitzia tamnoides): een klimmende bladgroente die via Noorwegen hier terecht kwam

Zaadmengsels

Eigen(zinnige) mengsels: voor oogstspreiding, voor variatie in kleur, vorm & smaak. Deze mengsels vind je niet in de winkel! Ze zijn met plezier zelf gekweekt, gemengd & gedeeld:

 • hou gerust zaadjes van een type dat je leuk vindt;
 • of laat uiteenlopende types naast mekaar bloeien en zaad zetten, voor blijvende variatie.
 1. Winterpreimix: een mengsel van enkele oude en nieuwe rassen
 2. Slamix Opsala: al twintig jaar kruis ik allerlei krokante slatypes met mekaar. Romeinse sla, ijsbergsla, bataviasla, … komen samen i in een hele waaier. Ik selecteer streng op ziekteresistentie, schietgevoeligheid en goede wortelgestel. Vind hierin je eigen favoriet en hou er zaad van.
 3. Aardappelzaad: een mengsel van verschillende rassen, met nadruk op resistentie tegen phytophthora. Om zelf nieuwe rassen te creëren.
 4. Amarantmix: kleurrijk, 50 cm tot 2 m meter hoog. De bladeren eet je gekookt of rauw, de zaadjes kun je gekiemd, gepoft of gekookt eten; ze geven ook een heerlijk aroma aan zelfgebakken brood en bevatten veel goede eiwitten. De bloeiwijze is prachtig in de vaas of om te drogen, maar dan heb je de zaadjes natuurlijk niet meer.
 5. Dollop: onze lekkerste pompoentjes tot nu toe! Alweer een eigen kruisingspopulatie, met eigenschappen van onder meer Sweet Dumpling en Melonnette Jaspée de Vendée. Deze creatie van De Lusthof groeit in diverse vormen, kleuren & streepjes, en smaakt vooral lekker zoet. De vruchten wegen tussen 500 g en 1000 g; eerder voor dessertjes dan voor soep!

  dollop voor dessert!
  Dollop voor dessert!
Advertenties

One thought on “Ons aanbod”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: