Ons aanbod

Zaden van doorlevende groenten & kruiden

 1. Kaukasische rankspinazie (Hablitzia tamnoides): een klimmende bladgroente die via Noorwegen hier terecht kwam
 2. Wilde venkel (Foeniculum vulgare): bijna het hele jaar te oogsten; vooral de scheutjes, maar ook de bloemetjes en zaden
 3. Grieks kattenkruid (Nepeta parnassica):
  nauw verwant met gewoon kattenkruid; bloeit langer en mooier – mooi lila. Een echte magneet voor nuttige insecten, maar niet voor katten. Lekker in thee.
 4. Muskuskaasjeskruid (Malva moschata): frele roze bloemetjes, die zacht smaken; ook de jonge blaadjes doe je gewoon in slaatjes
 5. Malrove (Marrubium vulgare):  bitter medicinaal kruid (voor de luchtwegen vooral), lijkt wat op een grijsbladige citroenmelisse. Een maandenlang feest voor bijtjes etc, door de vele kleine bloemetjes. Goed voor drogere grond.
 6. Kool van Asturia (Brassica oleracea acephala): winterharde bladkool die je ook makkelijk kunt stekken; groot lichtgroen blad

Zaden van eenjarige en tweejarige groenten & kruiden

 1. Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris ssp mauritiana): een flink uitgroeiende sierplant waarvan je blad en bloem kunt eten; milde smaak, makkelijk te kweken
 2. Siberisch hartgespan (Leonurus sibiricus): een mooi bloemetje dat je ook in thee kunt gebruiken

Zaadmengsels

Eigen(zinnige) mengsels: voor oogstspreiding, voor variatie in kleur, vorm & smaak. Deze mengsels vind je niet in de winkel! Ze zijn met plezier zelf gekweekt, gemengd & gedeeld:

 • hou gerust zaadjes van een type dat je leuk vindt;
 • of laat uiteenlopende types naast mekaar bloeien en zaad zetten, voor blijvende variatie.
 1. Winterpreimix: een mengsel van enkele oude en nieuwe rassen
 2. Slamix Opsala: al twintig jaar kruis ik allerlei krokante slatypes met mekaar. Romeinse sla, ijsbergsla, bataviasla, … komen samen i in een hele waaier. Ik selecteer streng op ziekteresistentie, schietgevoeligheid en goede wortelgestel. Vind hierin je eigen favoriet en hou er zaad van.
 3. Aardappelzaad: een mengsel van verschillende rassen, met nadruk op resistentie tegen phytophthora. Om zelf nieuwe rassen te creëren.
 4. Amarantmix: kleurrijk, 50 cm tot 2 m meter hoog. De bladeren eet je gekookt of rauw, de zaadjes kun je gekiemd, gepoft of gekookt eten; ze geven ook een heerlijk aroma aan zelfgebakken brood en bevatten veel goede eiwitten. De bloeiwijze is prachtig in de vaas of om te drogen, maar dan heb je de zaadjes natuurlijk niet meer.
 5. Dollop: onze lekkerste pompoentjes tot nu toe! Alweer een eigen kruisingspopulatie, met eigenschappen van onder meer Sweet Dumpling en Melonnette Jaspée de Vendée. Deze creatie van De Lusthof groeit in diverse vormen, kleuren & streepjes, en smaakt vooral lekker zoet. De vruchten wegen tussen 500 g en 1000 g; eerder voor dessertjes dan voor soep!

  dollop voor dessert!
  Dollop voor dessert!
Advertenties

One thought on “Ons aanbod”

Reacties zijn gesloten.

Advertenties

Lekkere Ecodiversiteit

%d bloggers liken dit: